Beknibbel.nl

Big Five Persoonlijkheidstest + Gratis mini-Big Five test

Big5 PersoonlijkheidstestBeschrijf jezelf in vijf woorden Als je op zoek gaat naar een nieuwe baan is het belangrijk dat je snel een volledige omschrijving van je eigen persoonlijkheid kunt geven. Potentiële werkgevers willen immers weten welk vlees ze in de kuip hebben. Eén van de meeste gebruikte persoonlijkheidstheorieën is de Big Five. Deze theorie is ontstaan vanuit een soort wedstrijd tussen psychologen.

De uitdaging was om op basis van zo weinig mogelijk karaktereigenschappen toch een volledig beeld van iemands persoonlijkheid te geven. Dit resulteerde uiteindelijk in vijf persoonlijkheidskenmerken; de Big Five. Deze zijn: emotioneel onbekommerdheid (kalm versus gevoelig), extravertheid (introvert versus populair), gewetensvolheid (zorgvuldig versus flexibel), vriendelijkheid (meegaand versus direct) en openheid (welgemanierd versus kritisch).

Op 123test vind je een gratis mini-Big Five test en kun je ook een uitgebreidere professionele versie doen. De resultaten kun je gebruiken in je sollicitatiebrieven en natuurlijk tijdens het sollicitatiegesprek waar je persoonlijkheid vaak ter sprake komt. De test kost € 12,50 en duurt 15 minuten. De test is dus niet gratis maar wel 100% objectief, zonder achterliggende motieven als het verkopen van een cursus of opleiding. Je gegevens zijn en blijven privé. Er wordt geen geld verdiend met het verzamelen van jouw persoonlijke gegevens. Je ontvangt na de test een zeer uitgebreid rapport met grafische score en extra informatie die jou verder zal helpen in je carrière.

Beknibbel.nl | ©2006-2014 | Wijzigingen voorbehouden

Top Desktop version